Karina Grijzen MSc.

English

Toen ik 16 jaar was las ik voor het eerst het werk van C.G. Jung. Ik was meteen gefascineerd door zijn denkwijze over heling, groei en spiritualiteit. Jung combineerde inzichten uit oosterse en andere niet-westerse culturen met de nieuwste inzichten over psycho-analyse. Zo ontstond een complete therapeutische werkwijze waarin gewerkt wordt met bewuste en onbewuste processen gericht op zelf-realisatie en het komen tot je ‘ware zelf’. Prachtig!

“Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.” C.G. Jung

Jungiaans psychotherapeut
In therapie leer je naar binnen kijken. Je ontmoet je schaduw, je ontmoet oude pijn. Je leert jezelf tot in het diepste van je ziel kennen. Je leert te leven naar wie je werkelijk van binnen bent. Dit is bewustwording.

Voor een psychoanalytisch therapeut is het belangrijk zelf het pad van bewustwording en heling te bewandelen. Ik ging ontwikkelings- en onderwijspsychologie studeren en later in Jungiaanse leeranalyse. Ik leerde dromen analyseren, over creatieve therapie, over actieve imaginatie en het belangrijkste: te kijken naar ziekte als een weg van heelwording.

In mijn eigen analyse ervaarde ik de kracht van het werken met het onderbewuste. Oude pijn en trauma kwamen naar boven en werden bewust. Ik leerde het verband te leggen tussen mijn levenservaringen en de problemen die ik ervoer. Een prachtige weg van heling die me diepe inzichten heeft gegeven en letterlijk mijn leven heeft veranderd.

Werken met energie
Het kunnen werken met energie zit in mijn bloed. Ik erfde helende en helderziende gaven van mijn beide oma’s. Dona Marquesa uit Peru leert me deze gaven toe te passen op de Inca shamanistische wijze van heling.

Dagelijks studeer en oefen ik Zhineng Qigong. Keer op keer brengt het me dieper in contact met mezelf, met de aarde en met al wat leeft. Lesgeven in deze mooie vorm vind ik heerlijk om te doen. Meester Yuangtong Liu en Grootmeester Feng leerden me de oefeningen te verdiepen en te werken met groeps-healing.

Al meer dan 20 jaar werk ik met mensen en help ze te herstellen van oude pijn, blokkades en psychologische problemen. Op Linkedin vind je een overzicht van mijn opleiding en training en op www.ardite.org staat mijn blog.

Karina Grijzen MSc.
Onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog
Zhineng Qigong lerares
Energetisch therapeut
Paqo in training
Schrijver

Back to Top