Qigong

Qigong (tjiekong) is een Chinese stijl van meditatie in beweging. Qi is de levenskracht, de kracht die mensen laat groeien en bloemen laat bloeien. Gong betekent bewegen. De rustige meditatieve bewegingen openen de meridianen en laten je energie weer vrij stromen.

Qigong is een weg naar binnen. Een manier om je zelfbewustzijn te ontwikkelen. Om steeds helderder te worden en zowel fysieke- als emotionele pijn los te laten. Een pad van heling en persoonlijke groei. De weg van de individuatie zoals Carl Jung het zou beschrijven.

Onderweg merk je dat het lichaam herstelt van ziekte, blokkades en oude blessures. Je zelfhelend vermogen versterkt zich. Emoties nemen minder snel de overhand, en je gevoelsleven komt steeds meer in balans. Je wordt helder in je hoofd, je focus neemt toe.

Een bijzonder mooi effect, en tegelijk de eerste stap in je training, is het openen van je hart. Het loslaten van de oude kwetsures, hartstenen, maakt je hart weer vrij. Een vrij hart verbind in liefde en compassie met ‘het ware zelf’, moeder aarde en alle levende wezens.


Zhineng Qigong onderscheidt zich van andere stijlen omdat het zowel een breed scala aan oefeningen omvat alswel een gedegen theoretisch kader. Daarnaast wordt er in Zhineng Qigong gewerkt met een groepshealingsveld wat de helende kracht van de oefeningen nog eens versterkt. 


Mijn ontmoeting met grootmeester Feng is zowel een van mijn meest dierbare en tegelijk bijzondere ervaringen. Grootmeester Feng heeft samengewerkt met grootmeester dr Pang Ming, en is een van de grondleggers van Zhineng Qigong. Zijn training en kennisoverdracht voelen als een groot cadeau. Onder andere de Self Awareness methode heb ik van hem doorgekregen alswel het leren werken met helende qi.

Meester Yuantong Liu leert me de diepere lagen in de oefeningen en te werken met het groepshealingsveld. Hierbij behandel je een groep mensen tegelijk energetisch met qi. Ik ben hem bijzonder dankbaar voor onze persoonlijke gesprekken, zijn wijsheid en geduld waarmee hij mij inmiddels al vele jaren begeleidt in mijn leraarschap. Master Yuantong Liu is opgeleid door grootmeester dr Pang Ming. 

You Tube filmpjes Zhineng Qigong oefeningen. Klik hier.


Wekelijkse training op zaterdag 

Een fijne training gericht op lichamelijke gezondheid en persoonlijke groei. We doen oefeningen uit level 1 en Zhineng Taiji. We eindigen de les met een heerlijke La Chi- meditatie en een groepshealingsveld. We oefenen in kleine groepen, met aandacht voor persoonlijke doelen. Deze groep is open voor ieder die wekelijks wil oefenen of een keer wil mee doen. In verband met de ruimte, er is plaats voor 6 deelnemers, graag doorgeven of je meedoet.

Tijd : zaterdag 9:30 – 11:30
Tarief : 20,50 per les, 8-rittenkaart 150 euro, 10 weken geldig
Locatie : Ardite – Kon. Emmakade 151
Inschrijven : Klik hier …

Middag-training : Qigong

Een fijne training voor diegenen die al een tijdje thuis oefenen, nieuwe oefeningen willen leren en willen verdiepen. In deze training oefenen we delen uit level 1 en 2 en Taiji bal. De training wordt afgesloten met een meditatie en een groepshealingsveld. Beginners zijn ook welkom in deze training.

Tijd : 20 april 14:00 – 17:00
Tarief : 48,50 euro
Locatie : Ardite – Kon. Emmakade 151
Inschrijven : Klik hier …

Eendaagse-training : Hoogsensitiviteit & Zhineng Qigong – de basis

Hoogsensitief zijn is een mooie gave. Je pikt snel informatie op, bent nieuwsgierig, leest de emoties van anderen, en voelt je omgeving goed aan. Hoe je effectief gebruik kunt maken van deze gave leer je in deze training.

Spanning en stress, veroorzaakt door prikkels van buitenaf leer je weg te laten vloeien, en in alle situaties bij jezelf te blijven. Je leert wat je kunt doen om de ander te helpen zonder je eigen energie te verliezen of de problemen van een ander over te nemen.

De training
De speciale Zhineng Qigong oefeningen in deze training zijn gebaseerd op de gesprekken met meester Yuantong Liu. Karina ontwikkelde de Orbit-oefening en maakte zo een speciale training op maat voor hoogsensitieve mensen. Creatieve oefeningen en theorie maken deel uit van deze training, die wordt afgesloten met een meditatie en een groepshealingsveld.

Meenemen
Makkelijk zittende kleding, dikke sokken of slofjes. Een schrijfblok. Graag zelf je lunch meenemen. Om de hoek kunnen we voor 6 euro een fantastisch Italiaans broodje halen.
Data : zaterdag 13 april
Tijd : 10:00 – 16:30
Aantal deelnemers : maximaal 4
Tarief : 110 euro, inclusief thee, fruit, koekjes
Ter plaatse kun je contant of met pin betalen
Inschrijven : Klik hier …

Training : Hoogsensitiviteit & Zhineng Qigong – verdieping

Data en informatie volgen spoedig.

Heb je vragen? Of wil je je opgeven? Gebruik het contactformulier. Klik hier…


Mijn trainingspad

Training Zhineng Qigong
Start Zhineng Qigong level 1, 2002
Training Tai Chi bal, Luke Chan, 2005
Training level 2, Luke Chan, 2006
Prive- training, Mark Sluijter, 2007-2009
Training in China, master Yuangtong Liu, 2011
Training level 2 en 3, Zhigong Institute, 2012
Self Awareness, grandmaster Feng, 2013
Jaarlijkse training level 1,2,3 Zhineng Taiji, master Yuantong Liu, 2013-2016
Masterclass, master Yuantong Liu, 2015-2016
Assistente van master Yuantong Liu oa oefeningen, theorie en het organiseren van het groepshealingsveld, 2017

Ervaring in lesgeven
Prive-les Zhineng Qigong, 2005-2007
Groepsles T’ai Chi, 2006-2007, 2015-2016
Wekelijkse groepslessen, en de basiscursus Zhineng Qigong 2011-2017
Training in ‘Hoogsensitiviteit en Zhineng Qigong’, 2015-2018

Overige training
Meditatie, vanaf 1995
T’ai Chi Chuan, 2003-2004
Golden Flower T’ai Chi, 2004-heden
Iaido, 2010-2013

Back to Top